Foto: Thomas Artäng/Sveriges Radio
Får snart ny ägare? Foto: Thomas Artäng/Sveriges Radio

Dragon Gate-mäklare är redo knyta ihop säcken

Mäklaren Lars Westin om intressenterna
1:41 min

Sex var de från början, nu är det fyra intressenter kvar i kampen om det kinainspirerade hotellet och kulturbyggnaden Dragon Gate vid E4 i Älvkarleby.

Det börjar bli dags att försöka knyta ihop säcken för mäklaren Lars Westin som fått uppdraget att sälja av ägaren Jinshung Li. Under hösten har han sagt att affären ska vara avslutad och om cirka en månad räknar han med att han en köpare till det omtalade och mycket omskrivna hotellet vid Dalälven i Älvkarleby kommun.

– Det är allt typer av intressenter, utländska och svenska investerare som har kikat, både lokala och internationella, säger Lars Westin till P4 Uppland.

Och just nu är det alltså fyra köpare som finns kvar på intresselistan.

– Jag brukar säga att har man mer än än en så är det lättare att förhandla. Jag tycker att vi har fått en mycket bra start på det här. Det har fallit ut ungefär som vi har tänkt oss.

Vad tror du att det kommer landa på, priset alltså?

–- Det är den frågan som många ställer. Säljaren har sagt att vi inte går ut med någon nivå, utan vi ser vad köpana är villiga att betala.

Stora skillnader vad de potentiella köparna är villiga att betala?

– Ja det är det, absolut.

Kan man säga att det inte handlar om, utan när du knyter ihop säcken?

– Ja, det tycker jag att man kan säga.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".