Mohammad Taqi håller i ett plakat med texten jag vill kunna stanna i Sverige för att leva i Fred.
En av dom som kommit till Stortorget i Gävle för att demonstrera är Mohammad Taqi som flytt kriget i Afghanistan Foto: Felix Blom/Sveriges Radio

Mohammed Taqi demonstrerar för att inte bli utvisad till krig

"Vårat land är inte säkert och jag vill fortsätta att leva i fred"
2:15 min

För drygt en månad sen började organisationen Ung i Sverige sin sittstrejk på medborgarplatsen i Stockholm för att stoppa utvisningen av flyktingar. Och idag så utlyser dom en landsomfattande protestdag under parollen - Vi bygger landet.

På 16 platser runt om i landet däribland Gävle så uppmanar nu Ung i Sverige till demonstration för höjda pensioner, höjt LSS-stöd, stöttande av BB-ockupationen och för att stoppa utvisningarna av flyktingar.

En av dom som kommit till Stortorget i Gävle för att demonstrera är Mohammad Taqi som flytt kriget i Afghanistan, han var med redan för en månad vid strejken på Medborgarplatsen i Stockholm.

– Jag var där i 16 dagar, det var ingen rolig demonstration men vi var tvungna att göra någonting för att stoppa utvisningarna.

Under kvällen kommer han och ett femtiotal andra demonstranter att sitta på Stortorget i Gävle med skyltar med olika budskap.

– Vårat land är inte säkert och jag vill fortsätta att leva i fred för att kunna gå i skolan, det är därför jag har kommit hit för att sittstrejka, säger Mohammad Taqi 

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".