Kari Litmanen, försäljningschef på Brynäs IF står vid sargkanten med hockeyplanen i bakgrunden.
Biljettpriset sänktes för tre år sen med flera tusenlappar för att göra det lättare för fler att köpa säsongskort. Foto: Felix Blom/Sveriges Radio

Brynäs biljetter bland de billigaste i SHL

Brynäs försäljningschef: Det är ju de trognaste som ska belönas
1:12 min

Priset för att gå och se hockeymatcher i SHL varierar väldigt mycket runt om i landet. Det visar en sammanställning som P4 Jönköping har gjort.

Nästa vecka är det hemmapremiär mellan Brynäs IF och HV71, de två lag som förra året tog sig hela vägen genom serien till den finalen där HV71 tog hem guldet. Men vill du gå på ett lags alla hemma matcher och köpa ett säsongskort kan det bli väldigt dyrt.

Dyrast i år är det just hos HV71, ett säsongskort på Kinnarps Arena kostar runt 12000 kronor. Det är mer än dubbelt så dyrt som hos Brynäs vars säsongskort är ligans näst billigaste. Brynäs försäljningschef Kari Litmanen menar att det är en medveten prisstrategi.

– Istället för att ha reapriser och kampanjer på en massa biljetter är vi mån om att priset på säsongskortet ska vara det billigaste.

Biljettpriset sänktes för tre år sedan med flera tusenlappar för att göra det lättare för fler att köpa säsongskort. Direkt efter sänkningen märkte inte Brynäs IF någon större skillnad i antalet som köper biljett för hela säsongen, men efter det har strategin gett frukt och de två senaste åren som följt har antalet ökat varje år.

– Vi har ju alltid utmaningar med att få folk att komma på våra matcher precis som alla andra lag, men det är ju de trognaste som ska belönas, säger Kari Litmanen, försäljningschef på Brynäs IF.

LISTA: Så mycket kostar SHL-klubbarnas dyraste säsongskort


Brynäs – 5299:-

Djurgården – 7900:- (10300:- "all inclusive" med bl.a. slutspel)

Frölunda – 7500:-

Färjestad – 6432:- för "silverkort" (9932:- för "guldkort" för företag)

Hv71 – 11800:-

Karlskrona – 7300:-

Linköping – 8995:-

Luleå – 5000:- (10000:- för grundserie+slutspel)

Malmö – 6300:-

Mora IK – 6500:-

Rögle – 7950:-

Skellefteå – 8900:-

Växjö – 7795:-

Örebro – 6900:-

Källa: SHL-klubbarnas hemsidor. Sammanställt av P4 Jönköping

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".