Brittiska polisen uppmanar människor att undvika området kring Parsons Green efter rapporterna om en möjlig explosion, rapporterar Reuters
1 av 5
Brittiska polisen uppmanar människor att undvika området kring Parsons Green efter rapporterna om en möjlig explosion, rapporterar Reuters Foto: Daniel Leal-Olivas/TT.
Räddningspersonal London
2 av 5
Foto: DANIEL LEAL-OLIVAS/TT.
Polis inne i tågvagn.
3 av 5
Foto: DANIEL LEAL-OLIVAS/TT.
beväpnade poliser på gata.
4 av 5
Foto: Dominic Lipinski/TT.
tunnelbanevagn.
5 av 5
Foto: DANIEL LEAL-OLIVAS/TT.

Misstänkt terrorattentat i Londons tunnelbana

Hände vid 8-tiden brittisk tid
0:49 min

Efter en explosion på ett tunnelbanetåg i rusningstrafiken i London i morse utreder nu Scotland Yard ett misstänkt terrorattentat. Flera människor fick brännskador och det utbröt panik på tunnelbanestationen i västra London.

Det var strax före tjugo över åtta på morgonen brittisk tid som en hink i en påse exploderade i bakre änden av ett tåg som just kommit fram till tunnelbanestationen Parsons Green i västra London.

Vittnen på plats beskriver det som att ett eldklot for genom vagnen och flera personer fick brännskador. I paniken som utbröt efteråt ska ytterligare personer ha farit illa när alla ville ut samtidigt.

Londonpolisen bekräftar att flera personer skadats.

18 personer vårdas på sjukhus, men inga hade allvarliga eller livshotande skador, säger brittisk ambulanssjukvård.

Scotland Yard skriver i ett uttalande att de behandlar händelsen som en terrorincident men att orsaken till branden fortfarande är oklar.

Premiärminister Theresa May gjorde bara ett kort skriftligt uttalande efter händelse och hon kommer hålla ett extrainkallat säkerhetsmöte först i eftermiddag.

Det var en improviserad sprängladdning som detonerade på tunnelbanetåget i London, uppger Mark Rowley, högsta chef för Storbritanniens antiterrorpolis.

Hundratals poliser är inblandade i utredningen, och polisen får också stöd av underrättelsetjänsten MI5, enligt Rowley. Det rapporterar Reuters.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".