Emma Åström på plats i nya innebandyhallen i Gavlehov.
Strömsbro IFs vänsterback Emma Åström känner sig redo för söndagens premiärmatch. Foto: Joakim Dahlbäck / Sveriges Radio

Strömsbro IF först ut att spela i Gävles nya innebandyhall

Emma Åström, Strömsbro IF: Vi har längtat efter det här sedan förra säsongen
1:35 min

I dag söndag invigs nya inomhusarenan Gavlehovshallen. Utöver invigningsceremonin blir det seriepremiärer för innebandy-Allsvenskan, där Strömsbro IF blir först att spela i hallen.

Efter nära två och ett halvt års bygge är det i dag dags att inviga den nya inomhusarenan Gavlehovshallen. Först ut att spela efter invigningsceremonin är Strömsbro IF därefter Gävle GIK.

Strömsbro IFs vänsterback Emma Åström berättade på plats i nya hallen att det känns kul att laget gör premiärmatchen.

– Vi har längtat efter det här sedan förra säsongen. Det här är ett otroligt lyft för oss och hela innebandyn i Gästrikland. Det är jättekul att vi i damlaget får vara här och träna i den här hallen också. Vi har också fått mycket uppmärksamhet för det här och det är vi inte vana vid i damlaget, säger Emma Åström.

Hur känns det inför matchen mot Hammarby?

– Det känns bra. Vi har en jättebra stämning i laget. Vi har tränat in ett nytt spelsystem och vi har nya tränare. Det är väldigt mycket nytt, men bara positivt från förra säsongen. Vi känner oss förberedda. Det är klart att det blir en utmaning, vi fick stryk av dem två gånger förra säsongen men i år är vi revanschsugna och vi räknar med vinst.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".