Gefle IF möter Dalkurd på Gavlehov
En stor publik följde lördagens match mellan Gefle IF och Dalkurd på Gavlehovs arena. Foto: Magnus Englund/ Sveriges Radio

Gefle IF förlorade oförtjänt mot Dalkurd

Piotor Johansson: Det känns surt!
2:14 min

Gefle IF åkte i går på en riktigt neslig förlust då man på hemmaplan tog emot superettans ledarlag Dalkurd. Gästernas segermål slogs in med bara en minut kvar av matchen.

Gefles kanske bästa spelare för kvällen, mittfältaren Piotr Johansson, är förstås besviken på resultatet, men ändå ganska nöjd med Gefles prestation:

– Jag, tycker att vi spelade en riktigt, riktigt bra match! Vi vet ju hur Dalkurd krossat allt i sin väg, men i både 1:a och 2:a halvlekarna tog vi bollen av dem och lät dem smaka på sin egen medicin

Gefle IF tvingade alltså motståndarna att jaga, menar Piotr Johansson och tycker därför att det är extra surt att i sista minuten släppa in ett mål och därmed förlora allt:

– Ja, vi förtjänade minst oavgjort efter den här jättematchen, säger han.

Vid förra mötet med Dalkurd i Borlänge förlorade GIF med 3-0, den här gången med 1-0 efter ett slumpmål i sista sekund. Det tyder på att något hänt med Gefle IF, tycker Piotr Johansson:

– Vi har verkligen ryckt upp oss och gjort många bra matcher nu på slutet, men tyvärr har det ändå inte gett poäng, konstaterar han besviket.

Med sex omgångar kvar möter GIF nästa gång Syrianska och Piotr har målsättningen klar:

– Vi laddar om och går för tre poäng, så klart. Om vi vinner är vi med igen!

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".