Martin Forsmark, Sveriges näst starkaste man. Foto: Martin Svensson / Sveriges Radio
Martin Forsmark, Sveriges näst starkaste man. Foto: Martin Svensson / Sveriges Radio

Martin Forsmark från Gävle är Sveriges näst starkaste man – igen

"Det är bara fortsätta"
1:22 min

Under söndagen avgjordes tävlingen Sveriges starkaste man i Solnahallen i Stockholm, och Martin Forsmark från Gävle placerade sig för femte året i rad på en andraplats.

Med en halv poäng behöll den regerande och niofaldige mästaren Johannes Årsjö titeln Sveriges starkaste man och slog gävlepolisen Martin Forsmark som trots andra placeringen är nöjd med tävlingen.

– Det känns bra, jag kommer närmare och närmare. Fortsätter det så här så kommer jag att ta honom nästa år, säger Martin Forsmark

Tävlingen går i sex olika moment där både statisk styrka och kondition mäts. Och för att lyckas nästa år menar Martin att han måste bli snabbare och mer explosiv.

Sveriges starkaste man blir man inte över en natt, Martin Forsmark har styrketränat i över 20 år och känner fortfarande att han utvecklas. Att vara lång och tung har också sina fördelar menar han.

– En kort kille är ju 190 centimeter, den kortaste igår var 186. Sen måste du väga runt 150 kilo också. Det tillsammans är ett vinnande koncept, säger Martin Forsmark.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".