Elin Klang och Linnéa Eriksson under invigningen.
1 av 3
Bland dom 100 barn som kommit för att vara med på invigningen av mötesplatsen finns Elin Klang och Linnéa Eriksson, som är glada över att nu ha en plats att vara tillsammans med kompisar på kvällarna. Foto: Felix Blom/Sveriges Radio
Åsa Wallgren Svedén är ungdomscoach på mötesplatsen dit bland andra Emil jonsson, Gustav Jönsson, Gustav Kvick och Alexander Jonsson var.
2 av 3
Åsa Wallgren Svedén är ungdomscoach på mötesplatsen dit bland andra Emil jonsson, Gustav Jönsson, Gustav Kvick och Alexander Jonsson var. Foto: Felix Blom/Sveriges Radio
Niklas Bergdahl är på plats i Storvik för invigningen av mötesplatsen.
3 av 3
Niklas Bergdahl är ansvarig för mötesplatser för ungdomar i Sandvikens kommun och menar att mötesplatsen kommit till genom ett unikt samarbete. Foto: Felix Blom/Sveriges Radio

Storviks ungdomar har fått en egen mötesplats

ungdomscoachen Åsa Wallgren Svedén: Oavsett ålder behövs det mötesplatser i samhället
2:26 min

Under fredagen invigdes den nya mötesplatsen för ungdomar i Storvik med buller och bång. Ett hundratal barn var på plats i Parkhallen för lek, aktiviteter och tacosbuffé.

Efter en lång väntan är den äntligen öppen, visserligen i provisoriska lokaler men det är ingenting som stoppar ungdomarna i Storvik från att utnyttja dom till max. Det finns tv-spel, sumodräktsbrottning, mekanisk tjur och fritidsgårdsklassikern pingis till deras förfogande när mötesplatsen har öppet på onsdag- och fredagskvällar.

Barn och ungdomar behöver enligt ungdomscoachen Åsa Wallgren Svedén som är en av dom som jobbar på mötesplatsen en plats som dom kan känna är deras, och är glad att den nu finns.

– Oavsett ålder behövs det mötesplatser i samhället, både för yngre och äldre. Men kanske framförallt för dom i tonåren. Jag hoppas det här blir en bra plats för dom att utvecklas på, säger Åsa Wallgren Svedén.

Bland dom 100 barn som kommit för att vara med på invigningen av mötesplatsen finns Elin Klang och Linnéa Eriksson, som är glada över att nu ha en plats att vara på tillsammans med kompisar på kvällarna.

– Det är väldigt högljutt men roligt, vi har varit här sen det öppnade och gjort allt från att rida tjur, sumobrottats och spelat pingis, säger Elin Klang och Linnéa Eriksson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".