Simon Berglund, Anthony Tran, Viktor Brodd och Yan Ming Hui ska försvara Suifs färger i vinter i Pingisligan.
Simon Berglund, Anthony Tran, Viktor Brodd och Yan Ming Hui ska försvara Suifs färger i vinter i Pingisligan. Foto: Christian Höijer

Tuff premiär för Suifs herrar i Pingisligan

Yan Ming Hui: En svår start
1:40 min

I kväll är det bordtennispremiär för Suifs herrar i Pingisligan. Och för Söderhamnslaget väntar tuffast tänkbara motstånd i 2000-talets dominanter, Eslöv.

Anthony Tran är en av spelarna i laget och håller med om att mötet med Eslöv blir tufft:

– Det får man säga, de vann serien förra året, och har vunnit åren innan. Men det ska bli kul, ny säsong och vi har fått in en ny kines som det ska bli spännande att se.

Suif står inför en spännande säsong där laget för första gången på länge värvat in en spelare från Kina. Det är 20-årige Yan Ming Hui som ersätter Hampus Nordberg som lämnat för spel i Frankrike.

– Människor är snälla i Söderhamn. Och min lagkamrat Viktor Brodd är en trevlig kille.

Vad tänker du om matchen mot Eslöv?

– En svår start, det har varit mästare i flera år, säger han.

Yan Ming Hui tror alltså att det blir tufft mot mästarlaget Eslöv, annars har han fått en fin start Söderhamn och trivs med sina lagkamrater som i övrigt består av Simon Berglund och så då nämnde Viktor Brodd som blir ankare i laget med tio års rutin från högsta serien.

– Det blir lite så att jag blir lagkapten eller lagpappa. Jag har spelat många år och vet vad som gäller, säger Viktor Brodd.

Suif har tillhört toppen under hela 2000-talet då laget tagit två av föreningens totalt fem SM-guld. Förbundskapten Peter Blomquist tränar laget som numera coachas av Fredrik Lundquist. Så här värderar Blomquist Suifs chanser.

– Får de till det kan de stå där i final mot Eslöv. Halmstad och Eslöv får ses som favoriter, men jag tycker absolut att Söderhamn är med och hugger.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".