Johan Stark ny klubbdirektör i Brynäs IF. Foto Sveriges Radio.
Johan Stark klubbdirektör i Brynäs IF. Foto Sveriges Radios

Brynässpelare hånade motståndare med hörselskada

Johan Stark: Här är det en ung person som inte kunnat hantera situationen
1:30 min

Trots att Brynäs jobbar hårt med värdegrunder så har återigen en ishockeyspelare med en funktionsnedsättning hånats.


Det var i lördagens bortamatch som en damspelare i Brynäs hånade en Djurgårdsspelare med en hörselskada. Johan Stark som är klubbdirektör i Brynäs är besviken.

– Man får ju komma ihåg att det är unga personer och det är mycket adrenalin och mycket känslor. Här är det en ung person som inte kunnat hantera situationen.

Efter slutspelet i våras, då en målvakt kallats för särbarn av en Brynäs-spelare har föreningen jobbat hårt med värdegrunder. Men i lördags hände det igen. Den här gången under en match i damernas hockeyliga. En Djurgårdsspelare som har en hörselskada och som spelar med hörapparater på båda öronen hånades för sin hörselskada av en Brynäsdam.  Värdegrundsarbetet verkar inte ha haft önskad effekt, trots möten och uppmaningar från ledare. 

– Precis som du säger man kan lägga ned mycket tid och arbete. Det som är intressant för mig nu är hur vi arbetar vidare med personen. Hon mår enormt dåligt idag och har ångest. Det som glädjer mig är att hon går in i omklädningsrummet direkt efter matchen och ber personen i fråga om ursäkt.

Har ni diskuterat en avstängning? 

– Det är klart vi diskuterat det! Men just nu är det mediahantering. Sen är det hantering av personen i fråga som mår dåligt av det här. Sen får vi sätta oss ned och titta på det långsiktiga perspektivet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".