arbetsförmedlingens generaldirektör Mikael Sjöberg
Arbetsförmedlingens generaldirektör Mikael Sjöberg. Foto: Felix Blom/Sveriges Radio

SHL ska få unga in i arbete

Mikael Sjöberg, arbetsförmedlingen: Idrottsföreningar har en möjlighet att attrahera unga
2:06 min

Under torsdagskvällen besökte arbetsförmedlingens generaldirektör Mikael Sjöberg Gavlerinken för ett möte om projektet en Bra start – som nu ska gå på export till andra SHL-klubbar.

Samtliga SHL-lag har uppskattningsvis 15000 företagspartners och det nätverk som arbetsförmedlingens generaldirektör Mikael Sjöberg hoppas ska kunna leda arbetslösa ungdomar in på en praktikplats, och i förlängningen in i ett arbete.

– När vi gifter samman näringsliv, idrottsrörelsen och arbetsförmedlingen på det här sättet så når vi ut bredare, kanske också till ungdomar som vi på arbetsförmedlingen annars skulle ha svårt att nå.

Att fler ska få arbete är det huvudsakliga målet men det finns också delmål.
Som att få unga arbetslösa att komma på aktiviteter och successivt närma sig en arbetsgivare och en anställning.'

– Bara att komma kan vara det viktigaste steget den dagen, för att nästa gång kanske den ungdomen börjar diskutera en praktik och gången därefter faktiskt befinna sig i arbete, ibland handlar det om att ta små steg, säger Mikael Sjöberg, generaldirektör på arbetsförmedlingen.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".