Margareta Sidenvall är gäst i studion för att prata om Världens barn.
1 av 2
Margareta Sidenvall har arbetat utomlands i flera år med bland annat barns rättigheter. Foto: Johanna Lill-inger Karlsson / Sveriges radio
margareta sidenvall
2 av 2
Margareta Sidenvall är gäst i studion för att prata om Världens barn. Foto: Johanna Lill-Inger Karlsson / Sveriges radio

Margareta Sidenvall är eftermiddagens gästvärd för Världens barn

Under eftermiddagen i P4 Gävleborg är Margareta Sidenvall gästprogramledare. Vi pratar om vad vi kan göra för att se till att alla barn får en trygg uppväxt och hennes egna erfarenheter av att arbeta med utsatta barn runt om i världen. Klicka HÄR för att komma direkt till insamlingen!

Margareta Sidenvall är ordförande för Asylkommitén i Gävleborg, aktiv i aktionsgruppen för Fikru Marus rättvisa, kristdemokratisk regionpolitiker och läkare som har arbetat i tre afrikanska länder under totalt sju år.

Under eftermiddagen är hon gästprogramledare tillsammans med Catrin Landén. 

Under två veckor i månadsskiftet september - oktober gör vi en extra satsning för att se till att alla barn får en trygg uppväxt. Alla insamlade pengar går direkt till Världens barn – klicka HÄR för att komma direkt till insamlingen (studiobössan). Pengarna går till många olika projekt, bland annat att stötta barn som förlorat sina föräldrar i hiv, hjälpa barn ur slaveri, rehabilitera barn med funktionsnedsättning och hjälpa barn på flykt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".