Mullvaden ser sur ut med bajs på mössan
1 av 3
I föreställningen får vi lära känna mullvaden som en morgon får bajs på huvudet och sätter ut på jakt efter den skyldige. Foto: Felix Blom/Sveriges Radio
Pia Edström
2 av 3
Pia Edström är producent för uppsättningen. Foto: Felix Blom/Sveriges Radio
Kalle Zerpe, Marie Skönblom, Hugo Emrettson och Ove Zacco tittar ut igenom en tavelram.
3 av 3
Kalle Zerpe, Marie Skönblom och Ove Zacco Andersson gestaltar den prisbelönta barnboken "Det var det fräckaste!" I regi av Hugo Emretsson. Foto: Felix Blom/Sveriges Radio

Skottes sätter upp bajsteater för hela familjen

Pia Edström, producent: Det är en jättefin historia
1:30 min

I helgen har Skottes musikteater i Gävle premiär för sin nya föreställning "Den lilla mullvaden som ville veta vem som hade bajsat på hans huvud".

Barnboken "Det var det fräckaste!" är förlagan till föreställningen. I den får vi lära känna mullvaden som en morgon får bajs på huvudet och sätter ut på jakt efter den skyldige.

Mycket musik ackompanjerar mullvadens detektivarbete och som alltid i Skottes föreställningar har musiken en central roll menar producenten Pia Edström som ser fram emot premiären.

Vad är det bästa med den här föreställningen?

– Bajs såklart! Men skämt åsido så tycker jag att det är en jättefin historia, ett fantastiskt skådespeleri och som vanligt framförs musiken live på scenen av ensemblen, säger Pia Edström.

Den lilla mullvaden som ville veta vem som hade bajsat på hans huvud har premiär på lördag och riktar sig till hela familjen, men extra till dom barn över fem år.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".