Entrén till Söderalabadet
Badet har hållit stängt under våren 2017 och planeras att hålla stängt även under hela hösten på grund av en fuktskada. Foto: Christian Höijer/Sveriges Radio

Stormöte avgör Söderalabadets framtid

Camilla Moberg: Man kan inte ta bort det här, det alternativet finns inte i mitt huvud.
1:11 min

Under torsdagskvällen avgörs Söderalabadets framtid i ett stormöte på Söderala bygdegård, dit allmänheten och politiker från alla partier är inbjudna.

Nu hålls ett möte där badets framtid avgörs, det behövs en renovering för att hallen ska kunna öppnas igen, men framtiden är oviss. Camilla Moberg har i många år varit aktiv inom Söderalabadets babysim och reagerar starkt mot en eventuell total stängning.

– Man kan inte ta bort det här, det alternativet finns inte i mitt huvud. Det är en så stor nytta för kommunen så jag tror att dom gör bort sig väldigt om dom väljer att stänga.

Badet har hållit stängt under våren 2017 och planeras att hålla stängt även under hela hösten. Anledningen till stängningen är en fuktskada och en mikrobiell påväxt som oftast är mögel, alger eller röta på väggarna.

För söderalaborna spelar badet viktigt, med både välbesökt babysim och fyssim för dom som inte har möjlighet att träna på så många andra sätt så har badhuset fått en central del i deras vardag. Camilla Moberg har märkt att under tiden som badet har varit stängt så dom som var beroende av badets verksamhet inte haft haft annat att göra, och om badet stängs helt så tror hon att många reaktionerna blir starka.

– Då tror jag det blir ilska och tårar, säger Camilla Moberg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".