Sandviks gamla huvudkontor i Sandviken.
När Sandvik igår informerade om hur den nya organisationen skulle se ut så bantas organisationen med 20 procent, vilket innebär 210 tjänster. Foto: Angeta Sundberg / Sveriges radio

Nu är det klart: 210 tjänstemän får gå från Sandvik

Ulrika Porath, presstalesperson: Det bakomliggande är framför allt konkurrenssituationen
0:51 min

Alla 210 varslade tjänstemän på Sandvik Materials Technology får gå som Arbetarbladet var först med att berätta. Det meddelade företaget igår när dom presenterade sin nya omorganisation.

Dom anställda varslades redan i augusti om att uppsägningar kunde komma att ske. Och när Sandvik igår informerade om hur den nya organisationen skulle se ut så bantas organisationen med 20 procent, vilket innebär 210 tjänster.

Bakgrunden till beslutet om uppsägningarna beskriver Ulrika Porath, presstalesperson på Sandvik Materials Technology som en blandning av minskat marknadsintresse för olja och gas och ett förändrat konkurrensläge.

– Det är främst röravdelningen som kommer att beröras av uppsägningar, men även staberna och bandverksamheten, säger Ulrika Porath, presstalesperson på Sandvik Materials Technology.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".