Theo Westring, Alma Norberg och Theo Westring från Järvsö gillar Mulle med vänner. Mulle själv heter Inger Markusson och syns i bakgrunden i gröna kläder.
Theo Westring, Alma Norberg och Theo Westring från Järvsö gillar Mulle med vänner. Mulle själv heter Inger Markusson och syns i bakgrunden i gröna kläder. Foto: Christian Höijer

Finbesök av Skogsmulle när Friluftsfrämjandet i Järvsö jubileumsfirar

"Han föll ner från himlen"
1:36 min

I dag fyller Friluftsfrämjandet 125 år. En av platserna där det här firas idag är Järvsö och där firas även två andra jubilarer.

Ja, tre jubilarer firas samtidigt idag vid Badtjärn i Järvsö precis intill Rovdjurscentret och Järvzoo. Det är Friluftsfrämjandet som fyller 125 år, lokalavdelningen som fyller 75 och inte minst Skogsmulle som fyller 60 år.

Det stora fokuset från Friluftsfrämjandet kommer att ligga på barnen där den stora favoriten förstås är Mulle och hans vänner Fjällfina, Lagge och Laxe.

Friluftsfrämjandet är i dag Sveriges största friluftsorganisation och har som ambition att få fler att njuta av friluftslivet på ett hållbart sätt, något som Inger Markusson, som varit ordförande för friluftsfrämjandet i Järvsö, tycker är viktigt.

– Det här är det bästa som kan hända för det är så många som är så rädda för skogen, säger "Mulle" Inger Markusson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".