sdltad4248d-nh svenne olsson förbundskapten landslaget bandy vm
Svenne Olsson, förbundskapten för svenska bandylandslaget. Foto: Jessica Gow/TT

Förbundskapten Olsson tror på rysk seger i WC-bandyn

Förbundskapten Olsson tippar WC
1:20 min

Klockan elva idag drar världscupen i bandy igång i Sandviken. Och förbundskapten Svenne Olsson tror att Jenisej vinner i år.

Förbundskaptenerna Svenne Olsson och Stefan Söderholm har visserligen bekantat sig med lagen under Champions Cup i Edsbyn, men i helgen höjs snäppet ett steg till.

– För oss som förbundskaptener är det en viktig turnering, att se våra svenska landslagsspelare och potentiella landslagsspelare i tuffast tänkbara miljö, säger Olsson.

I fjol var det hälsingelagen som imponerade mest i svensk bandy. Edsbyn mot Bollnäs i SM-final där Byn var vassast. Men när världscupbandyn drar igång i Sandviken i dag så tror förbundskaptenen Svenne Olsson mest på arrangerande SAIK av länslagen.

– Sandviken, Västerås och Edsbyn rankar jag som topp tre av de svenska klubbarna. Det är dom tre plus Jenisej och Neftyanik bland de ryska klubbarna som sticker ut mest.

Många förknippar världscupbandy med Ljusdal där idén föddes, men faktum är att det nu är nionde året som Göransson Arena står som värd. Och förbundskapten tycker att det blir bättre och bättre.

– De senaste åren har verkligen Sandviken fått till ett bra koncept. Förra årets turnering är den bästa sen cupen kom till Sandviken.

Vilka vinner turneringen då?

– Jag säger Jenisej, det är ett riktigt bra bandylag, avslutar Svenne Olsson.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".