Pär Söderlund är general för World Cup i bandy som pågår mellan den 12 och 15 oktober.
Pär Söderlund är general för World Cup i bandy som pågår mellan den 12 och 15 oktober. Foto: Martina Söderlind/Sveriges Radio

World Cup-generalen Pär Söderlund tror att Broberg överraskar

"Det här är en höjdpunkt för alla oss bandytokiga"
1:16 min

World Cup i Bandy är en turnering för klubblag för hela världen. Cupen startade 1974 i Ljusdal men har de senaste nio åren spelats på Göransson Arena i Sandviken.

16 av världens bästa klubblag drabbar samman i turneringen som pågår mellan den 12 och 15 oktober.

– Det här är en av höjdpunkterna för alla oss bandytokiga i hela världen. Världens bästa klubblag träffas i Sandviken och spelar nästan dygnet runt hela helgen med semifinaler och finaler på söndag. De bästa spelarna i världen är här, säger Pär Söderlund som är World Cup-general. 

Vilka är favoriter?

– Jenisej och Neftyanik. Jag måste också nämna Sandviken, Västerås och Edsbyn. Det finns fyra eller fem lag som absolut kan vinna det här, säger Pär Söderlund.

Nu nämnde du favoriterna. Vilka tror du vinner?

– Broberg. De överraskade lite på Svenska Cupen för två veckor sen och om jag inte får säga SAIK så väljer jag en outsider i form av Broberg, säger Pär Söderlund 

Om du får gissa med hjärtat då?

– Sandvikens AIK, säger Pär Söderlund.

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".