20161221 Polisen arbetar på platsen efter att en man har skottskadats i Malmöstadsdelen Söderkulla.
Brottsplatsundersökning efter skottlossning (arkivbild) Foto: Johan Nilsson/TT

En person skottskadad och en vapenhotad i Gävle

En man skadades i benet under skottlossning i stadsdelen Näringen i Gävle i går kväll. Senare på kvällen blev ännu en person hotad med skjutvapen i centrala Gävle, men polisen ser just nu inget samband mellan händelserna.

Larmet om skjutningen kom vid niotiden och enligt polisen hade en man hittats med flera skottskador i benet utomhus i ett bebyggt område i centrala Gävle. Polisen skickade flera patruller till platsen och den skadade fördes med ambulans till sjukhus.

Ingen misstänkt gärningsman har gripits och enligt polisen vill den skjutne mannen själv inte berätta något om vad som inträffat. Händelsen utreds därför nu som misstänkt grov misshandel.

Ytterligare en incident med skjutvapen inträffade två timmar senare i en lägenhet i centrala Gävle. Enligt polisens uppgifter till TT hade den dock ingen koppling till skjutningen på Näringen.

Det var en person som blev hotad av en okänd man med skjutvapen och då flydde från lägenheten och slog larm. Ingen skadades men den regionala insatsstyrkan skickades ut och kunde gripa en man, som nu misstänks för grovt olaga hot

nyheterna.gavleborg@sverigesradio.se

P4 Gävleborg

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".