Wilma Carlsson hann spela åttio matcher i SDHL och var även med och tog guld i ungdoms-OS 2016.
Wilma Carlsson hann spela åttio matcher i SDHL och var även med och tog guld i ungdoms-OS 2016. Foto: Pontus Lundahl / TT

Därför lägger backtalangen skridskorna på hyllan

Brynäs 16-åriga backtalang Wilma Carlsson slutar med ishockeyn.
Det skriver Brynäs IF på sin hemsida.

Den lovande backtalangen Wilma Carlsson har tagit beslutet att sluta helt med ishockeyn. Anledningen att hon avbryter hockeykarriären i förtid är hon känner att hennes studier inte längre går att kombinera med en elitsatsning. 

– Jag kommer att sakna gemenskapen i laget och miljön. Men jag ska gå på så många matcher jag kan och heja fram tjejerna, säger hon till brynas.se.

Wilma Carlsson hann spela åttio matcher i SDHL och var även med och tog guld i ungdoms-OS 2016. 

– Ett tufft beslut jag var tvungen att ta, säger Carlsson om sitt val.

– För hockeyn är det förstås väldigt synd. Vi har redan nu ont om backar och det är inte lätt att värva något nytt. Det är inte heller billigt. Men jag får leta så får vi se vad jag kan hitta. Vi kan ju inte gärna åka runt och spela med fem backar. Det är absolut för tunt, säger tränaren Åke Lilljebjörn till brynas.se.

Backkollegan Caroline Markström beskriver Wilma Carlsson som "En duktig ung back med tålamod som inte blev stressad på isen. Hon var lätt att spela med och tog bra beslut."

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista