Rolf Lassgård som polisen Erik Bäckström och regissören Jens Jonsson vid inspelning av TV serien Jägarna, Vidsel, Norrbotten.
1 av 2
Rolf Lassgård som polisen Erik Bäckström och regissören Jens Jonsson vid inspelning av TV serien Jägarna, Vidsel, Norrbotten. Foto: Helene Alm/SR.
Inspelning av TV serien Jägarna i Norrbotten.
2 av 2
Inspelning av TV serien Jägarna i Norrbotten. Foto: Helene Alm/SR.

Mindre jakt när "Jägarna" blir tv-serie

1:57 min

Mjukare och mer politisk, så beskrivs den nya tv-serien "Jägarna" som just nu är inne på sista inspelningsveckan i Älvsbyn i Norrbotten.

Det är fortfarande krim och action, men det har hänt mycket med både samhället och rollfigurerna på de 21 år som gått sen den första filmen "Jägarna" spelades in, säger Rolf Lassgård som än en gång spelar polisen Erik Bäckström.

Krogen ser inte inte ut som en timmerkoja där bara grabbar sitter och dricker.

– Den här gången är det inte lika mycket de rutiga skjortornas värld, säger Rolf Lassgård, utan vi kanske rör oss lite mer i medelklass, övre medelklass, vi fokuserar inte bara på jägarvärlden, krogen ser inte ut som en timmerkoja där bara grabbar sitter och dricker, utan det är vanliga restauranger där du kan äta både thaimat och allting.

Jägarna har blivit mer av ett koncept med ingredienser som vi känner igen från filmerna, så mycket jagande blir det inte, däremot en strid på liv och död kring hur en liten ort ska överleva.

– Jag älskar det här landet, att det är avlångt, säger Rolf Lassgård. Då måste människor kunna leva där de vill leva, jag skulle säga att det är en bärande del i serien.

Man kanske går bort från det här action, thriller?

– Absolut inte, men vi har sex timmar i stället för en timme och 45 minuter och då kan vi ha mjukare värden, politiska värden. Men den kommer att bli tuff, kan jag säga, när du pratar om action.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista