Mudderverk har gått på grund.
Mudderverk har gått på grund. Foto: Håkan Selén.

Mudderverk på grund vid Rullsand

Under natten gick ett mudderverk på grund utanför Skutskär, vid Rullsand. Det skedde efter att en kabel slets av i samband med att mudderverket bogserades.

Kustbevakningen bedömer att det inte finns någon omedelbar miljöfara, men har ändå informerat polisen om grundstötningen.

Ansvaret för att hämta igen mudderverket har övertagits av ägaren.

Planen är att pråmen ska bogseras ut av företaget som transporterade den under torsdagsmorgonen. Men en bogserbåt kommer inte åt eftersom vattnet är så långgrunt. Därför kommer man att höja upp pråmen med dess hydrauliska ben och fästa en lång vajer för att försöka dra ut den.
-Jag tror nog det ska gå ganska enkelt, säger Tomas Åström, tjänsteman i beredskap på Transportstyrelsen, som är den myndighet som ansvarar för bogseringen.

Ingen befann sig ombord på pråmen när den slet sig ute på öppet vatten, men besättning från fartyget ska komma till platsen för att kontrollera skadorna.
-Man vill ju aldrig att olja ska komma ut i vattnet men det är extra noga när gäller ett naturskyddsområde, säger Anna Lindblad.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista