Ljusdals suveräna damlag.
Ljusdals suveräna damlag. Foto: Hasse Persson

Ljusdals damlag hyllades på Riotorget

1:48 min

I helgen blev Ljusdals damlag klara för elitettan i fotboll. Och på onsdagseftermiddagen firades laget på Riotorget.

Efter seger med 2-0 mot Notviken i Luleå och 3-0 hemma i BL Arena så blev Ljusdal klart för Elitettan. Och människor kom i hundratal under onsdagseftermiddagen för att fira med laget på Riotorget framför kommunhuset.

P4 Gävleborgs reporter Hasse Persson fanns på plats och direktsände under eftermiddagen och pratade framtid med tränarna Tomas Wennberg och Mikael Helmersson.

Hur är läget i laget efter fortsättningen?

– Nu det hårda jobbet börjar med att sy ihop laget inför nästa säsong. Vi tränare fokuserar mycket på spelartruppen, säger Micke Helmersson.

Vad behöver ni för att öka ett snäpp till nästa år?

– I en idealisk trupp ska vi vara 18 utespelare och två målvakter, säger Tomas Wennberg.

– Förutsättningarna finns, får vi ta fler steg med de spelare vi har och krydda med några nya så finns det jättemöjligheter att utvecklas vidare, säger Micke Helmersson och pratar sig varm om den inomhushall som Ljusdal byggt som ger bästa förutsättningar att träna.

Linnea Lif Jonsson var ensam målvakt i truppen i år, men klarade jobbet på bästa sätt med endast tio insläppta bollar och i hela 15 matcher höll hon nollan.

– Det blir en rolig utmaning nästa år. Man får bekänna färg mer än i år.

Hur kommer det att gå nästa år?

– Svårt att säga, det beror på vad vi får för trupp.

Hasse Persson
hasse.persson@sverigesradio.se
P4 Gävleborg

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista