Ett glas med mjölk hälls upp så att det rinner över.
Ett glas med mjölk hälls upp så att det rinner över. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Konkurrensverket godkänner Gefleortens sammanslagning med Arla

Thomas Lundgren, ordförande: Vi kan inte driva Gefleorten som vi gjort, det fungerar inte
1:24 min

Konkurrensverket godkänner nu sammanslagningen mellan Arla och Gefleortens.

Sent i går gav Konkurrensverket grönt ljus till samgåendet mellan mejeriföreningarna. Konkurrensverket konstaterar i beslutet att Gefleortens inte utövar något betydande konkurrenstryck på Arla i dag.

För att mejeriet ska kunnat överleva har Gefleortens ordförande Thomas Lundgren sett det som en nödvändighet att gå ihop med Arla. 

– I Gävle kommer vi nu att finnas kvar, och det tror jag inte att vi hade kunnat säkra upp något annat sätt än så här.

I och med samgåendet med Arla så kommer Gefleortens mejeri att fortsätta finnas till. Hur Arla i framtiden kommer förändra verksamheten vet inte Gefleortens ordförande Thomas Lundgren i nuläget. Men garanterar att det under överskådlig framtid i alla fall inte kommer att göras några större förändringar.

– Vi kan ju inte fortsätta att driva Gefleortens som vi har gjort nu, det har vi redan konstaterat. Arla kommer att förändra det här så det fungerar bra.

Finns det en risk att mejeriet skulle kunna försvinna från Gävle?

– Inte på sån sikt som jag kan se. Man kan ju inte sia i vad som sker inom ett antal år, men som det ser ut nu så kommer Gefleortens finnas kvar, inom överskådlig framtid, säger ordförande Thomas Lundgren.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".