Fadil Algieda och Tahir Cicek står i Gävle slott med buketter och blommor.
Fadil Algieda och Tahir Cicek utsågs idag till årets nybyggare i Gävleborg. Foto: Felix Blom/Sveriges Radio

Bollnäs- och Gävleföretagare blev årets nybyggare i Gävleborg

Tahir Cicek, pionjär: Det är väldigt speciellt
1:03 min

Idag prisades Årets Nybyggare i Gävleborg vid en ceremoni på Gävle slott. Utmärkelserna går till framgångsrika svenska företagare med utländsk bakgrund.

Pristagaren i kategorin Pionjär blev Tahir Cicek som driver företaget Global Pac tillsammans med sin far, deras företag sysslar med handel av livsmedelsförpackningar. Dom startade 2003 och nådde snabbt en omsättning på mer en 10 miljoner kronor. För Tahir Cicek är priset en bekräftelse.

– Att bli uppmärksammad så här är som att få tillbaka nått för allt hårt arbete som man gått igenom och gjort, så det känns väldigt roligt.

Årets Nybyggare i kategorin Nystart, Fadil Algieda kom till Sverige 2012 och redan 2015 hade han startat sitt företag. Han har inte låtit språket vara ett hinder för sin vilja att starta upp bilverkstad och biltvätt.

– Det behöver inte vara svårt, du måste tänka så när du startar företag. Du kan börja utan språk, jag gjorde så och det gick ju bra för mig, säger Fadil Algieda.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".