Brobergs IF fortsätter samarbetet med sponsorn – trots misstankar om bedrägeri

1:25 min

Inför säsongsstarten av elitserien i bandy sågar Skatteverket en av Brobergs IFs sponsorer. Det här skriver helahälsingland.se om idag.

Men trots de uppgifter som har kommit fram om bland annat misstänkt bedrägeri fortsätter Broberg sin relation med sponsorn.

– Vi har en relation med ett bolag och ett organisationsnummer. Inte ett personnummer. Och för entreprenörer och ägare av bolag är det ju inte ovanligt att man har olika syn på skattefrågor. Jag tycker att det här börjar få oanade proportioner. Det här är en av 250 samarbetspartners vi har, säger Nils Stefansson som är ordförande i Brobergs IF.

Ni är inte oroliga över att förknippas med en oseriös sponsor om det visar sig att det är det?

– Vi är naturligtvis alltid oroliga. Oavsett om det skulle handla om en lokal målerifirma som handlar med svarta pengar är vi jätterädda för det. Visst vore det ett elände om vi blir förknippade med sånt, men det finns ju ingenting nu som vi ser pekar på det, säger Nils Stefansson.

Hur viktig är den här sponsorn för er?

– Det är långt ifrån den största sponsorn så det är ingenting vi står och faller med på något sätt, säger Nils Stefansson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista