Skärmklipp från facebook och instagram med vittnesmål och hashtaggen #metoo.
Många kvinnor har delat berättelser om sexuella övergrepp och sexuellt våld under hashtaggen #metoo. Foto: Johanna Lill-Inger Karlsson / Sveriges radio

Hudiksvall manifesterar mot sexuellt våld och trakasserier

0:30 min

På söndag hålls en manifestation i Hudiksvall för att uppmärksamma kvinnors erfarenheter av sexuella trakasserier och sexuellt våld.

Den omtalade hashtaggen #MeToo leder nu till manifestationer även utanför internet, bland annat i Kalmar, Borås, Stockholm, Malmö och Göteborg.

– Det är viktigt för att jag tror inte att alla förstår trots att så många skriver och berättar att det måste ske någonting stort. Att manifestera och demonstrera är det tydligaste sättet för att visa hur många och vilka starka människor det finns som faktiskt vill stå upp mot det här. Det är väldigt väldigt viktigt, säger Clara Beijer Peyerl som är initiativtagare till manifestationen i Hudiksvall.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista