Mataffär i Sätra fick stänga – rökbengal avfyrades i lokalen

1:24 min

I söndags avfyrades en rökbengal inne i gallerian på Sätra centrum. I samband med att lokalen rökfylldes syntes ett 20-tal maskerade ungdomar.

Alldeles utanför kassorna till ICA Kvantum avfyrades en rökbengal. Räddningstjänsten larmades och fick vädra ut lokalerna. På grund av den kraftiga röken fick ICA-kvantum stänga och handlaren Fredrik Rydberg tror att de gick miste om ungefär 15.000 i intäkter.

– Vi får ju stänga varje gång och det hindrar ju försäljningen och skapar en viss otrygghet.

Känns det som att du eller din butik är utsatt för hot? 

– Nej det känner jag inte. Det känns som de vill ha uppmärksamhet och det är ju mest folk här.

Inne i gallerian på Sätra centrum finns flera butiker och restauranger. Här är det mycket folk i rörelse och det har varit oroligt och stökigt ett tag med ungdomsgäng som för liv. Maria som bor på Sätra och jobbar inne på Röda korset säger att både hon och många andra tycker det känns otryggt just nu.

– Ja jag tycker det är ingen säkerhet alls. Jag förstår de äldre som inte vågar gå och handla eller ta ut pengar sent på kvällen. Det är obehagligt!

Tror du att det går att få bort det då?

– Ja det hoppas jag. Det kanske skulle behövas lite fler polispatruller här på kvällarna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista