Henrik Forsblad är gruppchef för den enhet inom polisen i region mitt som utreder arbetsmiljöbrott.
1 av 2
Henrik Forsblad är gruppchef för den enhet inom polisen i region mitt som utreder arbetsmiljöbrott. Foto: Agneta Sundberg/Sveriges Radio
Arbetsmiljöverket och polisen utreder arbetsplatsolyckan vid Bollnäs sporthall där en man förolyckades under ett dräneringsarbete.
2 av 2
Arbetsmiljöverket och polisen utreder arbetsplatsolyckan vid Bollnäs sporthall där en man förolyckades under ett dräneringsarbete. Foto: Agneta Sundberg/Sveriges Radio

Gårdagens dödsolycka i Bollnäs utreds

Henrik Forsblad, polisens utredare: Vi tittar på händelseförloppet och vad som orsakade olyckan.
1:12 min

Idag har Arbetsmiljöverket och polisen gjort en teknisk undersökning vid Bollnäs sporthall där det igår inträffade en arbetsplatsolycka med dödlig utgång.

Arbetsmiljöverket och polisen dokumenterar nu platsen för att ta reda på hur dödsolyckan gick till – och om någon ska ställas till svars. Henrik Forsblad är gruppchef för den enhet inom polisen Region mitt som utreder arbetsmiljöbrott.

– Vi betraktar det som en brottsplats. Det måste man alltid initialt göra även om det sen ofta visar sig vara något annat. Man tittar på händelseförlopp, de riskbedömningar som gjorts, vad som orsakade olyckan och vem som har ansvar. 

Under dräneringsarbeten vid Bollnäs sporthall igår fick en man ett fallande betongblock över sig. Mannen fördes med ambulanshelikopter till sjukhus där han senare avled av sina skador. Mannen som förolyckades var anställd hos den entreprenörfirma som utförde arbetet åt Bollnäs kommun. Redan igår startades undersökningen av olycksplatsen och idag fortsatte arbetet av arbetsmiljöverket och polisen.

– Vi tittar ju på hur det såg ut innan olyckan hände och försöker rekonstruera vad som inträffade när personen förolyckades. Dokumentera platsen och höra vittnen.

När polisen kan presentera resultatet av undersökningen är osäkert.

– Det kan jag inte säga bestämt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".