Utpekad taxichaufför har tagits ur tjänst

0:57 min

Den taxichaufför hos taxibolaget Stor & Liten i Gävle som enligt Arbetarbladet misstänks för att ha försökt köpa sex av en kvinnlig passagerare, har nu stängts av från sitt jobb.

Enligt tidningen var det under en taxifärd i helgen som Gävlekvinnan berättat att hon ansattes av chauffören som försökte köpa och tjata till sig sex med henne. Taxi Stor & Litens VD Per Wadstedt har reagerat mycket skarpt på kvinnans uppgifter:

– Det är fruktansvärt! Sådant får absolut inte ske, vare sig det handlar om någon av våra chaufförer eller om någon annan i samhället!

Per Wadstedt berättar att en polisanmälan har upprättats och att den misstänkta chauffören nu tagits ur tjänst.

– Vi har under dagen haft möten om saken och redan i går träffade vi föraren. Det har resulterat i att vi nu har spärrat föraren under den tid polisens utredning tar.

Chauffören nekar till anklagelserna, men det kommer enligt Per Wadstedt inte att minska Taxi Stor & Litens beredvillighet till att hjälpa polisen att gå till botten med händelsen:

– När vi får en polisanmälan hjälper vi polisen så långt vi förmår. Utredarna får tillgång till alla våra register och samtliga anteckningar från våra efterkontakter med både kund och förare, berättar han.

Han tillägger att det inte tidigare funnits någon anledning att rikta misstankar mot den aktuelle taxichauffören.

– Nej, han har tidigare absolut inte varit inblandad i något liknande eller i någon annan typ av allvarliga incidenter.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista