Hundföraren Tommy Eriksson tillsammans med polishunden Attack som har blivit utsedd till årets polishund 2017.
Hundföraren Tommy Eriksson tillsammans med polishunden Attack som har blivit utsedd till årets polishund 2017. Foto: Foto: Privat

Hittade försvunnen 6-åring - Nu prisas polishunden Attack

Hudföraren: Det är väldigt stort och jag är stolt över Attack
2:38 min

Tillsammans med hundföraren Tommy Eriksson hittade polishunden Attack en försvunnen flicka vid liv efter en 13 timmar lång sökinsats i Hudiksvall.

I dag prisades polishunden som till vardags arbetar tillsammans med sin kollega Tommy Eriksson i Uppsala. Under sex timmar letade de efter en sexårig flicka som varit försvunnen i 13 timmar utanför Hudiksvall i somras. 

– Det är väldigt stort. Vi har inte jobbat med varandra länge så jag är förvånad, berättar hundföraren Tommy Eriksson. 

Flickan försvann i naturreservatet Blacksåsberget under en utflykt när familjen var på väg upp till en utsiktsplats. 13 timmar efter försvinnandet hittades flickan vid liv.

– Det var känslosamt att hitta henne. Förutom det var det ett fint kvitto på att all den tid man lägger ned på hunden ger utdelning. 

– Jag blev fantastiskt glad när vi hittade henne och jag grät en skvätt, säger Tommy Eriksson. 

Vad är det som gör Attack till en bra polishund? 

– Han älskar att arbeta. Han vill inget annat och han ger aldrig upp. Han har även en fantastisk nos, säger den stolta hundföraren Tommy Eriksson. 

Årets polishund utses av en jury med representanter från Svenska Kennelklubben, Polisen och Polisens Hundförarförbund. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".