Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Krönika: Niklas Folkegård

Källzoo i Järvsö

Publicerat onsdag 1 november 2017 kl 16.01
"Lill-Babs fick en ny foundation utvecklad av Pentagon"
(3:40 min)
Niklas Folkegård är P4 Gävleborgs krönikör. Martin Svensson / Sveriges Radio
Niklas Folkegård är P4 Gävleborgs krönikör. Martin Svensson / Sveriges Radio

Järvsö har bestämt sig för att satsa på hållbarhet för att locka till sig turister. Det meddelade lokala medier i helgen. Nuförtiden snackar alla om hållbarhet – och i Järvsöborna är folk väldigt trendkänsliga,så
det var helt naturligt att haka på hållbarhetstrenden.

Krönika: Detta är en personlig betraktelse. Åsikter som uttrycks är krönikörens egna.

Tidigare lockbeten för turister har varit den fina
utsikten och den härliga stämningen. Men det är ju samma lockbete som på alla turistmål. Och varken utsikt eller stämning har varit särskilt hållbara.

Om nån Järvsöbo står ivägen så har utsikten blivit helt förstörd. Och försöker man knuffa bort Järvsöbon för att se bättre så blir stämningen långt från härlig.

I förra veckan jobbade Järvsöborna hårt för att öka hållbarheten. De förstärkte vägarna. Alla djur på Järvzoo fick specialsydda skyddsvästar.

Helsingegårdens fasad byttes ut mot faluröd pansarplåt med syrabeständig hälsingekurbits – och Lill-Babs fick en ny foundation utvecklad av Pentagon.

Hör hela Niklas Folkegårds krönika genom att klicka på ljudklippet! 

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".