Yasmin Mossberg husfru på Gävle slott
1 av 4
Yasmin Mossberg är husfru på Gävle slott. Idag lagade hon Tiramisu tillsammans med P4 Gävleborg. Foto: Natalie Gerami / Sveriges radio
Tiramisu
2 av 4
Tiramisu Foto: Natalie Gerami
Tiramisu.
3 av 4
Tiramisureceptet räcker till ca 8 personer Foto: Natalie Gerami / Sveriges radio
Tiramisu
4 av 4
Tiramisu Foto: Natalie Gerami

Tiramisu med Yasmin Mossberg – husfru på Gävle slott

Tiramisu med Yasmine Mossberg
2:53 min

På ett stipendium från kockskolan for Yasmin Mossberg till Italien. Där fick hon lära sig tillaga äkta italiensk Tiramisu.

Tiramisu

  • 6 ägg
  • 3 dl socker
  • 500g mascarpone
  • 3 dl espresso
  • 2 dl Marsalavin
  • 1 pkt Savoiardikex
  • Kakao

 Ställ i kylen minst fyra timmar, gärna över natten så att smakerna sätter sig

  1. Separera äggen
  2. Vispa äggvitorna till hårt skum
  3. Tillsätt 1dl socker och fortsätt vispa till en blank maräng
  4. Vispa äggulor med 2dl socker till ett vitt skum
  5. Blanda ner Mascarponen utan att vispa för mycket
  6. Vänd ner marängen i ostsmeten
  7. Blanda kaffet med Marsalavinet
  8. Varva ostsmeten med kexen som doppats i kaffet
  9. Sista lagret skall vara smet
  10. Sikta över kakao och ställ kallt minst 4 timmar

Receptet räcker till ca 8 personer

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".