Johan Bodells skräckfilm visas på filmfestival i Kilafors

1:32 min

A Night in the Cabin spelades in i Holmsveden sommaren 2016. Nu är den färdig och visas för publik i helgen.

Johan Bodell från Kilafors gör sin långfilmsdebut med svensk-amerikanska skräckfilmen A Night in the Cabin, och imorgon lördag visas den på filmfestivalen i Kilafors.

– Det har varit ett intensivt år. Vi hade inspelningen i augusti förra året, och vi har sedan dess klippt, ljudlagt, skrivit musik och gjort färgkorrigering. Alla inblandade har gjort det här vid sidan av sina vanliga jobb, så det har varit kvällar och helger som vi har lagt på att göra filmen, säger Johan Bodell.

Hur är känslorna inför att visa den imorgon på hemmaplan?

– Man är ju väldigt stolt över att faktiskt ha gjort klart en långfilm. Och att få visa upp den för folk har ju varit målet hela tiden. När man visar den tänker man på alla timmarna man har lagt ner och att faktiskt ha ett publikhav som sitter och ser den, en jätteskön känsla, säger Johan Bodell.

Trots att det är Johan Bodells första långfilm säger han att han inte känner någon press, eftersom alla beslut kring filmen har gåtts igenom så många gånger att han vet att det känns bra.

– Det man är mest nervös över är att tekniken ska strula eller att ljudet är lite för lågt eller något sådant, säger Johan Bodell.

Du är inte nervös över mottagandet?

– Nej, och det är jätteskönt, säger Johan Bodell.