Olycksskylt
Foto: Pontus Lundahl/TT

Blixthalka på väg 83 på fredagskvällen

1:25 min

Extrem halka slog till i går kväll på riksväg 83 kring Bollnäs. På kort tid inträffade fyra singelolyckor och totalt sex personer fick föras till sjukhus.

Den första olyckan inträffade vid halv nio-tiden på fredagskvällen. Det var en bil voltade på riksväg 83 norr om Vallsta.

– Sedan fortsatte det så fram till midnatt. Det blev extrem halka och flera bilar som voltade och hamnade i diket, säger Pär Palm insatsledare vid Räddningstjänsten södra Hälsingland i Bollnäs.

Hur gick det för de inblandade?

– Det var totalt åtta inblandade och sex av dem fördes till sjukhus. Men lyckligtvis hade de flesta mest lite ont av voltandet, och var omtumlade och chockade och den typen av skador.

Hur vanligt är det att ni ser den här typen av halka så här års?

– Väldigt ovanligt och det skedde ju på så kort tid. Det var två tre plusgrader och hux flux blev det extrem halka på en så här lång vägsträcka, det är i alla fall fyra fem mil mellan den som var längst norr ut och den som var längst söderut, säger insatsledare Pär Palm.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista