Iggesunds bruk. Foto: Christian Höijer / Sveriges Radio
Iggesunds bruk. Foto: Christian Höijer / Sveriges Radio

Nio till sjukhus efter arbetsplatsolycka på Iggesunds Bruk

5:19 min

En arbetsplatsolycka inträffade på Iggesunds Bruk natten mot söndag. Flera personer andades in giftig rök - klordioxid - och nio personer fick föras till Hudiksvalls sjukhus.

Åtta personer har under natten kunnat lämna sjukhuset, och en man i 25-30-årsåldern ligger kvar på en vårdavdelning med lindriga skador, meddelar Hudiksvalls sjukhus på söndag förmiddag.

- Iggesunds Bruk har just nu ett underhållsstopp under en vecka och i samband med det var det flera personer som kom i kontakt med klordioxid som används i våra processer. En person fördes till sjukhus i ambulans och åtta andra fördes också till sjukhus, säger Staffan Sjöberg, informationschef på Iggesund Paperboard.

Vad gör ni nu?

- Som alltid vid arbetsplatsolyckor så är vi skyldiga att göra en utredning, och den utredningen går sedan vidare till Arbetsmiljöverket som i sin tur gör en bedömning om det ska bli några fler åtgärder, typ åtalsprövning, säger han.

Uppdatering kl. 13.09:

Även den sista skadade mannen har fått lämna sjukhuset. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista