Nytt rekord i Musikhjälpen.
Musikhjälpen 2016 i Musikhjälpen. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Det kanske inte blir något "Kärlekens torg" i Hofors

Planerna på döpa om torget i Hofors till "Kärlekens torg" får tummen ner av Lantmäteriet – och nu meddelar även kommunens strategi- och servicechef att de rekommenderar ett avslag.

Hoforsborna samlade samlade in mest pengar av alla initiativ under Musikhjälpen 2016 under parollen "Med kärlek från Hofors". Därefter sjösattes planerna på att döpa om torget - efter en omröstning på kommunens hemsida. 

 Lantmäteriet avstyrker förslaget kommunens strategi- och servicechef Håkan Eck att han rekommenderat ett avslag.

– Det baseras på de svar som vi fått in från bland annat Lantmäteriet och hembygdsgårdar. Men det är politikerna som fattar det slutliga beslutet, säger han till Nyhetsbyrån Siren.

Lantmäteriet anser "det kan vara ett vällovligt syfte att uppmärksamma kommuninvånarnas insatser i Musikhjälpen" men att detta skulle kunna ges ett annat uttryck.

Hoforsborna samlade i fjol in totalt 1,2 miljoner kronor till insamlingskampanjen Musikhjälpen, som arrangeras av Sveriges Radio, SVT och Radiohjälpen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista