Tommy Sjödin. Foto: TT
Tommy Sjödin. Foto: TT

Brynäs bekräftar: Han blir ny huvudtränare för Brynäs

0:44 min

Det blir Tommy Sjödin som tar över som huvudtränare för Brynäs denna säsong. Det bekräftar nu Brynäs IF.

Tommy Sjödin har varit assisterande tränare och tillsammans med Janne Larsson lett Brynäs efter Roger Melins avgång.

Förra säsongen gick Brynäs till final med tränaren Tomas "Bulan" Berglund. Denna säsong har däremot fått en tung start för Brynäs, och den nye tränaren Roger Melin petades i början av oktober, efter bara åtta matcher spelade.

Brynäs har sedan dess stått utan huvudtränare, men nu är det alltså klart att Tommy Sjödin tar över rollen han tar över som huvudtränare för Brynäs IF. Överenskommelsen att gälla säsongen ut 2017-2018.

Janne Larsson kommer att forsätta som assisterande tränare. 

– Det känns helt rätt att göra detta val, då Tommy Sjödin absolut har de egenskaper som krävs för att fungera som huvudtränare i SHL. Sjödda har tillsammans med Janne Larsson visat att de sköter uppgiften på ett mycket tillfredsställande sätt gentemot vårt herrlag. Båda tränarna fanns dessutom med redan förra säsongen och kan vår spelidé fullt ut. Vår gemensamma känsla är att vi nu tar ett steg framåt när tränarfrågan är löst och vi kan jobba vidare i den positiva anda som finns i hela vår organisation säger Stefan Bengtzén, sportchef Brynäs IF, i ett pressmeddelande från Brynäs IF.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista