Erik Persson på sin vattenskoter och en profilbild i svartvitt på honom med keps.
1 av 2
Erik Persson ska tävla i World cup i Jetski i Thailand. Foto: Peter Andersson
Erik Persson med keps
2 av 2
World cup i vattenskoter hålls i Thailand. Kvalet är den sjätte december. Foto: Peter Andersson

Erik Persson representerar Sverige i World cup – i vattenskoter

4:41 min

Forsbackabon Erik Persson har sedan fyra år tillbaka satsat stenhårt på vattenskoter. Nu vill han bli bäst i världen – och den chansen kommer i Thailand om några veckor.

Fotboll och hockey i all ära – men Erik Persson från Forsbacka har fastnat för en ovanligare sport: vattenskoter. Om några veckor körs världsmästerskapen i vattenskoter i Thailand, och då kommer han vara på plats för att representera Sverige. Och det är ingen tvekan om vad han siktar på. 

– Man ska alltid räkna med medalj. Jag räknar med att vara överst på pallen, sen får vi se hur det går, säger han.

Erik har en bakgrund inom motorsport och sedan tio års tid satsat på jetski och sedan fyra år tillbaka helhjärtat på vattenskoter. Och satsningen har gett resultat – i fjol och året innan tog han SM-guld. Nu är det dags att ta satsningen vidare. Den sjätte december är kvalet i Thailand. 

– Jag har tränat stenhårt och lagt ned många timmar på bana och på maskinen och även fått god hjälp av sponsorer. Nu har jag gett mig fan på att jag ska vinna, säger han. 

Hör intervjun med Erik Persson i ljudklippet!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista