Blixthalkan har orsakat flera avåkningar.
Flera olyckor blev omedelbart resultatet när halkan slog till natten mot söndag. (arkivbild) Foto: Magnus Hansson / Sveriges Radio

Olyckstätt när halkan slog till

Blixthalka orsakade i natt tre dramatiska trafikolyckor i Hudiksvallstrakten. Två personer skadades varav en allvarligt och enligt insatsledaren vid Norrhälsinge räddningstjänst var det förrädisk, fläckvis halt väglag som låg bakom samtliga olyckor.

Vid midnatt sladdade en bil med tre ungdomar av Vijvägen och var på vippen att hamna i ett vattendrag. En fick föras till sjukhus, två andra smet iväg från olycksplatsen.

Klockan halv ett voltade en bil med fem ungdomar av Bergsjövägen. Föraren fördes till sjukhus men övriga fyra klarade sig oskadda trots att bilen snurrade flera varv och blev kraftigt demolerad.

Den tredje halkolyckan, också på Bergsjövägen var den allvarligaste säger insatsledaren vid Norrhälsinge Räddningstjänst. Där klämdes föraren, en man i 40-års ålder fast och måste klippas loss sedan bilen kört av vägen och kolliderat med flera träd.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".