André Myhrer har häng på pallen.
André Myhrer hade häng på pallen. Foto: Giovanni Auletta

André Myhrer nådde inte riktigt ända fram

1:29 min

Det började fint men slutade olyckligt för André Myhrer från Bergsjö vid söndagens världscuppremiär i slalom i finska Levi. Efter en femteplats i första åket satsade André Myhrer allt i andra bara för att till sist åka ur strax före målgång.

Därmed var favorittippade Myhrer snöpligt borta ur leken, medan landslagskollegan Mattias Hargin stod kvar på pallen som bronsmedaljör, slagen av tvåan Henrik Kristoffersen från Norge och tysken Felix Neureuther vann med 45 hundradelars marginal till Hargin.

André Myhrer som inte ens fick med sig en världscuppoäng från Finska Lappland, försökte efteråt ändå se något positivt med sina erfarenheter från premiären:

– Det var bra åkning tycker jag! Allt gick enligt planen men ett stabilt första åk och sedan hårdare tryck i det andra. Tyvärr gick det litet för fort för mig i sista krönet, det känns surt!

Trots missen tycker André Myhrer att formen verkar lovande:

– Det har känts bra hela hösten så det här var ett välkommet kvitto på att allt fungerar. Tråkigt bara, att behöva åka härifrån utan poäng.

Trösten är lagkamraten Mattias Hargins framgång:

– Jättebra att han får ta den här pallplatsen, den är han så väl värd! Det innebär en energiboost för hela laget att vi visar att vi hänger mer i toppen, säger André Myhrer.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista