För att kunna bekosta nybyggnationer så ser nu Sandvikenhus AB över en försäljning av sina redan befintliga lägenheter.
För att kunna bekosta nybyggnationer så ser nu Sandvikenhus AB över en försäljning av sina redan befintliga lägenheter. Foto: Niclas Norén SR/Gävleborg

Sandvikenhus överväger försäljning – var tionde lägenhet kan säljas till privata hyresvärdar

0:55 min

Boende i Sandvikenhus lägenheter kan komma att få privata värdar. Det kommunala bostadsbolaget överväger att sälja var tionde lägenhet – för att få loss pengar till att bygga nytt.

För att kunna bekosta nybyggnationer så ser nu Sandvikenhus AB över en försäljning av sina redan befintliga lägenheter. 

Ingenting är klart menar VD för Sandvikenhus Stefan Lundqvist, men att en försäljning skulle kunna vara ett alternativ till att låna pengar.

– Dom senaste åren har vi finansierat vår verksamhet med att låna.

Men det är inte aktuellt nu?

– Vi lånade förra året och vi kommer att låna även nästa år, men det vi nu vill undersöka är ett alternativ till att låna, säger Stefan Lundqvist

I förslaget så utreds att sälja upp till 400 lägenheter, en siffra som enligt Stefan Lundqvist bara kan anses som ett tänkbart tak.

– Om vi går till försäljning så kanske det bara är 50 lägenheter vi säljer, säger Stefan Lundqvist, VD för Sandvikenhus.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista