En skärm med ett online-casino.
Spelmissbruket höll på att ta Krister Bergmans liv. Foto: Wayne Parry

Spelmissbruket höll på att ta Krister Bergmans liv

"Jag spelade på allt"
3:17 min

Krister Bergman från Gävle spelade på allt, han hade skulder och hade tagit kreditlån i sambons namn. 2014 såg han ingen utväg och försökte att ta sitt liv.

Redan som tolvåring började Krister Bergman från Gävle fly in i spelets värld, en värld han stannade i - och ett spelmissbruk så gravt att det nästan kostade honom livet.

En stressig tillvaro som alltid bestod utav spel och pengar var den verkligheten som Krister levde i under en stor del av sitt liv. Omgivingen visste ingenting om hans problem och när pengarna inte räckte till stal han från kompisar och tog kreditlån i sin sambos namn.

– Jag kunde gå upp mitt i natten och hälla ur ett mjölkpaket, bara för att få en ursäkt för att åka till affären och kunna spela på mobilen, säger Krister Bergman.

Till slut fick spelandet stora konsekvenser och i mars 2014 såg inte Krister någon annan utväg än att ta sitt liv. Efter självmordförsöket sökte han hjälp och fick tillslut komma in på en KBT - tolvstegsbehandling.

– Jag är tacksam för den hjälpen jag fick, jag blev medveten om mina beteenden i mitt spelande, säger Krister Bergman.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".