Sofia hjälper Shashi att lägga den tänade potatisen i en kastrull. Potatisen förkokas innan stekning.
1 av 4
Sofia hjälper Shashi att lägga den tänade potatisen i en kastrull. Potatisen förkokas innan stekning. Foto: Catrin Landén/Sveriges radio
Barnen hjälper till med det mesta i maktlagningen. Här är det Milo som skalar morötter.
2 av 4
Barnen hjälper till med det mesta i maktlagningen. Här är det Milo som skalar morötter. Foto: Catrin Landén/Sveriges radio
Broccolin läggs i när de andra rotfrukterna har puttrat en stund.
3 av 4
Broccolin läggs i när de andra rotfrukterna har puttrat en stund. Foto: Catrin Landén/Sveriges radio
Servera pyttipannan med stekt ägg.
4 av 4
Servera pyttipannan med stekt ägg. Foto: Catrin Landén/Sveriges radio
Vardagsmatlagning i P4 Gävleborg

Så lagar du Shashi Berglunds pyttipanna

Hör när Shashi och barnen lagar pytt i panna
11 min

I dag lagar vi vardagsmat med Shashi Berglund. Denna vecka blir det pyttipanna – här kommer receptet!

Den här veckan lagade Shashi Berglund och dagbarnen Sofia och Milo pyttipanna. 

Här är receptet!

  • 1 silverlök
  • 2 morötter
  • 2 stora rödbetor
  • 1 palsternacka
  • 1 broccolihuvud
  • 4 stora potatisar
  • 500 g nötbog 
  • 4 tsk Salt
  • 1/2 tsk Svartpeppar
  • En nypa Paprikapulver

Skala rotfrukterna och skär allt i tärningar. Förkoka potatisen. Bryn lök och kött först och ha i grönsakerna sedan. Stek allt tillsammans tills att köttet är färdigt. 

Servera med stekt ägg. 

Smaklig måltid!

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".