Skutskärs spelare Alina Zinkevitch, Olga Rodionova, Galina Mikhaylova
Skutskärs spelare Alina Zinkevitch, Olga Rodionova, Galina Mikhaylova. Foto: Perra Johansson/Sveriges Radio

Skutskär spetsas med rysk kvalitet

Olga Rodionova: Att vinna SM-guld är något som lockar
1:30 min

I dag inleder Skutskärs bandydamer elitseriespelet med bortamatch mot Villa Lidköping. Som nykomlingar har laget värvat två ryskor och en svensk-rysk.

Skutskär är nykomlingar i serien men har ändå höga förväntningar på den kommande säsongen - inte minst efter att laget värvat två ryskor som ska spetsa till truppen.

Nyförvärvet Olga Rodionova berättar varför det blev just Skutskär.

– Det som lockar är att laget har många bra spelare och flera har landslagsmeriter, och att vinna SM-guld är något som lockar henne och det tror hon att hon chansen att göra i det här laget.

Den som översatte var klubbens tredje ryska kan man säga - Alina Zinkevitch, som är född och uppväxt i Sverige och har ryska föräldrar.

Klubbens andra ryska - Galina Michajlova - ville gärna spela ihop med Olga igen.

– Vi pratade med Olga när vi var i Ryssland och hon sa att det skulle vara roligt att spela tillsammans igen som vi gjorde i Nässjö - så det blev i Skutskär.

Och Johanna Pettersson, spelande tränare och före detta spelargigant i Sandviken, tror att ryskorna kommer att vara viktiga för klubben.

– Vi kommer att ha jättestor nytta av dem. De kan bidra med något som vi svenskar inte kan. Genom Olga kommer vi att få bra tryck framåt och jag hoppas att hon kommer att göra många mål, och Galina är en framspelare som hittar fram till oss spelare som ligger längre upp i banan. Men framför allt vill jag att de bryter mönstret som vi svenskar har, säger Johanna Pettersson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".