Tortilla bröd i stekpanna
Bröden ska stekas i en torr stekpanna. Foto: Hedda Berglund.

Så bakar du Linus hemmagjorda tortillabröd

Linus Larsson: Varför inte göra egna tortillabröd?
13 min

Linus Larsson från Söderhamn är plattsättaren som vann "Hela Sverige bakar" 2015. Nu kan vi följa hans bakskola varannan torsdag, här i P4 Gävleborg.


Vetetortilla

Ingredienser:

2 1/2 dl vetemjöl

1 dl vatten

3 msk rapsolja

1/2 tsk salt

1 nypa bakpulver

Så gör du:

1. Blanda de torra ingredienserna i en bunke.

2. Tillsätt vatten och olja. Knåda ihop till en deg.

3. Dela degen i ca 6-7 bitar. Rulla varje deg till en boll och kavla ut på ett mjölat bord. De ska vara väldigt tunna.

4. Stek i en het stekpanna, utan olja eller smör.

5. Lägg tortillabröden mellan två bakdukar.

Servera direkt annars kan bröden stelna.

 


 

Majstortilla (glutenfria)

 

Ingredienser:

2 dl majsmjöl

1 nypa bakpulver

1/2 tsk salt

2 msk fiberhusk

2 dl vatten

1 msk rapsolja

 

Så gör du:

1. Blanda de torra ingredienserna i en bunke.

2. Tillsätt vatten och olja. Knåda ihop till en deg.

3. Dela degen i ca 6-7 bitar. Rulla varje deg till en boll och kavla ut på ett mjölat bord. De ska vara väldigt tunna.

4. Stek i en het stekpanna, utan olja eller smör.

5. Lägg tortillabröden mellan två bakdukar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".