Man och kvinna.
Tidigare i år tog Lars Norlund och Pia Cederblad emot priset som Årets nötköttsföretag i Gävleborg. Foto: Lovisa Svenn / LRF

Årets nötköttsföretag finns i Söderala

0:27 min

På gården Norränge lantbruk i Söderala finns ett 60-tal nötdjur, men också får, grisar, hästar och höns. Nu har Lars Norlund och Pia Cederblad blivit utsedda till Årets nötköttsföretag i Sverige av LRF Kött.

Utmärkelsen delades ut på fredagkvällen i samband med Köttriksdagen som hölls i Tylösand. Paret Lars Norlund och Pia Cederblad valdes ut i hård konkurrens med Sveriges totalt 17 000 nötuppfödare.

– Vi vart väldigt överrumplade. Väldigt roligt att vi som är en liten producent kan vinna ett sånt här pris, säger Lars Norlund.

Företagarnas varma engagemang omfattar besökare till gården, men också kollegor i behov av stöd och omsorg.

I år är det 17:e året som Årets nötköttsföretag koras. Syftet med utmärkelsen är bland annat är att öka attraktionskraften hos svensk nötköttsproduktion och lyfta fram goda förebilder på framgångsrika företagare.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista