Pernilla Lindberg i aktion under tredje dagens spela av LPGA-tourfinalen i Naples, Florida.
Pernilla Lindberg i aktion under tredje dagens spela av LPGA-tourfinalen i Naples, Florida. Foto: Sam Greenwood/TT

Pernilla Lindberg – delad fjärdeplats i LPGA-tourfinalen

Pernilla Lindberg lyfte sig till en delad fjärdeplats under sista dagen av LPGA-tourfinalen.

Det kunde dock ha blivit ännu mer än så om hon haft centimetrarna på rätt sida i en högdramatisk avslutning på tävlingen.

Pernilla Lindberg hade skaffat sig ett utmärkt utgångsläge inför den sista rundan av LPGA-tourfinalen i Florida då hon låg två slag från täten. Och hon gjorde nästintill det bästa hon kunde av den femteplats hon hade inför avslutningen.

Svenskan var med i kampen om slutsegern hela vägen in på sista putten. Med en birdie på 17:e hålet gick hon upp i delad ledning, innan hemmaspelaren Lexi Thompson, även hon med en birdie på 17:e, tog tillbaka sitt försprång med ett slag.

Lindberg hade möjligheten till en birdie även på 18:e hålet. Den långa putten var välriktad och precis lagom hård, men passerade bara centimetern till vänster om hålet. Olyckligtvis missade hon dessutom efterföljande parputt och fick avsluta med en bogey. Totalt blev det därmed 13 under par på de fyra rundorna.

-Pernilla är väldigt nöjd med sig själv och hur hon hanterade situationen. Hon var väldigt lugn och fokuserad under hela dagen. Det är aldrig roligt att avsluta med tävlingens enda treputt på sista greenen, men hon är nöjd med att hon gav sin förstaputt chansen, sade Patrik Jonsson, förbundskapten för de svenska golfdamerna till Viasat.

Thailändskan Arya Jutanugarn ville dock annorlunda, när hon avslutade urstarkt med två birdies på de två sista hålen och sensationellt gick om och vann prischecken på fyra miljoner kronor med totalt 15 under par. Thompson kunde trösta sig med att hon trots den fatala missen vann Race to the CME Globe och en prischeck på en miljon dollar (cirka 8,4 miljoner kronor).

För Pernilla Lindberg blev det en check på 900 000 kronor för fjärdeplatsen, enligt Aftonbladet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista