En avspärrning utanför ett hus
1 av 2
Avspärrningen utanför huset där mannen hittades. Foto: Agneta Sundberg / Sveriges radio
huset där mannen hittades, omgivet av granar och en polisavspärrning.
2 av 2
Huset där mannen hittades, omgivet av granar.

Man i Bollnäs misstänks ha mördats – ingen gärningsman gripen

1:28 min

På söndagskvällen hittades en 49-årig man med svåra huvudskador i en bostad i Säversta i Bollnäs. Enligt Aftonbladet ska mannen ha blivit skjuten.

En man med vad polisen beskriver som svåra huvudskador hittades i bostadsområdet Säversta i Bollnäs på söndagskvällen. Han fördes till Gävle sjukhus, men avled där av sina skador. Händelsen rubricerades först som försök till mord, men rubriceringen ändrades till mord efter mannens död.

Polisen är i mycket förtegen om händelsen och vill inte uttala sig om hur mannen skadats.

– Vi inledde direkt en förundersökning om försök till mord, för att kunna höra personer i närområdet och göra en teknisk undersökning av den misstänkta brottsplatsen, säger Mikael Hedström, polisens talesperson. 

Enligt uppgifter till Aftonbladet har mannen blivit skjuten. Det är dock inget som polisen vill kommentera med hänvisning till att händelsen är ett spaningsärende – det finns alltså ingen misstänkt gärningsperson.

Just nu läggs stora resurser på att utreda det misstänkta mordförsöket. Polisen är angelägen om att få in tips och vill gärna komma i kontakt med personer som befunnit sig i närheten av Norra Kilaforsvägen i Säversta under lördagen eller söndagen. Tips kan lämnas via telefonnumret 114 14.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista