Mats Engström vice ordförande, Poya Asbagi, Mats Green sportchef. Foto: Peter Stenberg/Sveriges Radio
1 av 2
Mats Engström vice ordförande i IFK Göteborg, Poya Asbagi, Mats Green sportchef. Foto: Peter Stenberg/Sveriges Radio
Poya Asbaghi blir ny huvudtränare för Gefle IF.
2 av 2
Poya Asbaghi blir ny tränare för IFK Göteborg. Foto: Agneta Sundberg/Sveriges Radio

Gefle IF:s tränare Poya Asbaghi går till IFK Göteborg

Pär Lagerström, Gefle IF: Det är väldigt tråkigt
2:19 min

Gefle IF:s tränare Poya Asbaghi värvas nu till IFK Göteborg. Det meddelade klubben på måndagsförmiddagen vid en presskonferens.

Gefle IFs huvudtränare Poya Asbaghi har idag skrivit treårskontrakt med IFK Göteborg.

– Jag har aldrig varit stoltare än det jag känner just nu, att få vara huvudtränare i IFK Göteborg, säger Poya Asbaghi vid IFK Göteborgs presskonferens på måndagsförmiddagen, rapporterar Göteborgsposten.

Gefle IF beklagar förlusten av vad de kallar en av Sveriges mest talangfulla tränare, som värvades till klubben i våras. 

– Vi hade gärna sett ett fortsatt samarbete som blev mer långsiktigt än ett halvår, men en rad faktorer gjorde att så ej blev fallet. Vi är de första att verkligen beklaga det. Samtidigt är vi tacksamma och imponerade över vad Poya Asbaghi lyckades åstadkomma under sitt halvår som huvudtränare för herrlaget i Gefle IF fotboll, säger Pär Lagerström, klubbdirektör, i ett pressmeddelande. 

Det här innebär att Gefle IF nu står utan tränare. 

– Vi har högsta prioritet på att hitta en bra och spännande ersättare som kan ta det arbete som vi nu har grundlagt vidare, säger klubbdirektör Pär Lagerström i pressmeddelandet. 

Texten uppdateras.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".